5 Aralık 2015 Cumartesi

Cumartesi Sürprizi Makyajlı Ayva Tatlısı:)

Merhaba yeniden,,

Bugün bloğumun ismiyle ilgisi olmayan ama çok pratik ve güzel bir tatlı tarifi paylaşmak istedim belki hafta sonu denemek isteyenler olabilir. Aslında çoğumuzun bildiği klasik Ayva tatlısının kırmızı hale bürünmüşü ve bence daha lezzetlisi. O kadar pratik ki 30 dk da hazır oluyo ki adını bloga bağlamak için MAKYAJLI AYVA TATLISI koydum;)


Tarifimizde ölçü yok herşey göz kararı ihtiyacımız olan şeylerse;

3-4 adet ayva
Toz şeker
Vişne suyu
Bir kaç adet karanfil
Ayvaları soyup ikiye kesiyoruz isterseniz benim gibi 4 e de kesebilirsiniz ve çekirdeklerini çıkarıyoruz( 2-3 tane çekirdeği  pişirirken içine atabilirsiniz bu suyunun jölemsi bir kıvam almasını sağlıyor renk vermekte etkili olduğunu hiç görmedim)  kararmaması için limon sürebilirsiniz üzerine ama vişne rengini alacağı için çok önemli değil açıkçası.
Daha sonra yayvan bir tencereye (yapışmaz bir tencere seçerseniz daha garanti olur ) diziyoruz. Herbirinin üzerine tamamen örtecek kadar toz şeker döküyoruz vede son adım vişne suyunu ayvaların yarısından biraz daha yukarıya gelecek kadar koyuyoruz, orta Ateşte kaynayana kadar bu şekilde bırakıyoruz.
Kaynadıktan sonra karanfillerimizi atıyoruz ve ocağın altını kısıp ayvaları tersine çeviriyoruz çünkü orta kısımları geç pişiyor. Bu aşamada başından ayrılmayacaksanız kapağını kapatabilirsiniz fakat gözünüz üzerinde olmazsa taşabilir bu nedenle yarı kapalı kalmasında fayda var. Kaynadıktan sonra yaklaşık 20 dk da hazır oluyorlar arasıra çatalla kontrol etmelisiniz ayvaların cinsine göre yumuşaması daha erken yada geç olabiliyor orta kısmına çatal rahat battığında olmuş demektir.

Eğer hafif ekşimsi tatlılardan hoşlanıyorsanız seveceğinizi düşünüyorum,kış aylarında çok güzel ve nispeten az kalorili bir tatlı. Kaymakla , dondurmayla ya da sade olarak servis edebilirsiniz. 

AFİYET OLSUN...


6 yorum:

  1. çok severim bunu ya :) bak şimdi canım çekti

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) gonderiyim birazini ozaman göz hakki sonuçta :)

      Sil
  2. İçinde karanfil de var.. Nefis olduğuna eminim.. Sevgiler..:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biz severek tuketiyoruz sık sık, sizin tariflerin yerini tutmaz tabi:) Hoşgeldiniz. .

      Sil
  3. Ellerine sağlık canım, çok güzel görünüyor. Demek kırmızılığı vişne suyuyla sağlıyorsun. Ben de hep ayva çekirdeği atıp kırmızı göremeyenlerdenim :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tesekkur ederim...Bence cekirdek olayı bir hurafe:)) cok pratik denemelisin visnenin eksiligiyle cok hos oluyo.:)

      Sil

Tasarım: Zuri